Warga Emas Dijumpai Dalam PerigiALOR GAJAH - Kegagalan seorang lelaki warga emas menjawab panggilan telefon daripada ahli keluarganya sejak Sabtu lalu terungkai apabila dia ditemui mati dibunuh dengan mayatnya dicampak ke dalam perigi di rumahnya di Bukit Sebang, Tampin dekat sini kelmarin.
Mayat Yau Fook San, 68, yang masih bujang ditemui di dalam perigi sedalam lapan meter oleh ahli keluarganya yang datang ke rumah mangsa pada pukul 4.20 petang untuk mencarinya selepas lelaki itu gagal dikesan.
Ketua Polis Daerah Alor Gajah, Superintendan Umar Ali Shaifuddin Shaharuddin berkata, ahli keluarga mangsa mengetahui mayat Fook San berada di dalam perigi selepas melihat kesan tompokan darah pada peti sejuk yang terletak berhampiran perigi tersebut.
"Ekoran itu, keluarga mangsa membuat laporan polis dan pemeriksaan di tempat kejadian menjumpai mayat Fook San yang ditutup dengan enam buah kusyen.
"Pemeriksaan lanjut mendapati mangsa cedera di kepala dan mayatnya dihantar ke Hospital Melaka untuk bedah siasat," kata beliau ketika dihubungi di sini.
Menurut beliau, disebabkan perigi itu cetek, pihaknya meminta bantuan pasukan bomba dan penyelamat untuk menambah air bagi menaikkan aras air perigi supaya memudahkan pihaknya menaikkan mayat Fook San.
Bantu Kami Hanya Perlu Tekan Link Ini!

0 comments:

Post a Comment